Marina Majić Petit

ENG / HR

Marina Majić Petit (Split, 1981.) diplomirala je povijest umjetnosti i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu  2007. godine. Na istom fakultetu je 2010. upisala poslijediplomski doktorski studij  povijesti umjetnosti.

Tijekom 2006. godine tri mjeseca boravi u Peggy Guggenheim Collection u Veneciji, a 2007. godine radi na 52. Biennale di Venezia kao koordinator paviljona SAD-a.

Aktivno sudjeluje od utemeljenja u organiziranju i realizaciji međunarodnog grafičkog bijenala Splitgraphic. Na trećem, četvrtom i petom Splitgraphic bijenalu je član žirija, kustos izložbi i kordinator bijenala. Kustos je u rujnu 2009. postavljene retrospektive Nam June Paika u Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu za Split film festival.

Sudjelovala u multimedijalnom projektu “Life, work & poetry of Tin Ujević” 2007. godine u  Bowery Poetry Clubu u New Yorku i koautor je monografije o Tinu Ujeviću “Ne boj se! nisi sam”.

Knjiga ““Arhitektura Splita 1945-1960.” objavljena je 2010. godine u nakladi Društva arhitekata Split. Knjiga je nastala kao rezultat dugogodišnjeg rada i proučavanja arhitekture nakon Drugog svjetskog rata u Splitu. U knjizi je izložen pregled arhitekture pedesetih godina u Splitu, te su u formi arhitektonskog vodiča predstavljene i analizirana najvažnija arhitektonska ostvarenja i arhitektonski opusi u gradu Splitu.