Studio Naranča

ENG / HR

A more nosi naranče u luku.
I nebo je rujno
od proljeća.

Vesna Parun

Art Studio Naranča utemeljena je 1983 g. u početku je djelovala kao dizajn studio malih uporabnih predmeta, da bi nakon preseljenja u sadašnji veći prostor u Ulici Majstora Jurja 5 u samoj Dioklecijanovoj palači, proširila djelatnost i počela s izlagačkom djelatnošću.

Novi prostor je kuća na tri kata koja unutarnjim riješenjem interijera ne odvaja katove, nego čitavi prostor čini jednu cjelinu. Pri uređenju interijera primarna je ideja bila estetika i funkcionalnost broda. Donji kat galerije je art shop, prvi kat izložbeni je prostor, a zadnji kat – potkrovlje je ured galerije i “Splitgraphic” bijenala.

Manifestacija međunarodnog grafičkog bijenala je utemeljena u galeriji Studio Naranča prije deset godina, s do sada uspješno realiziranih pet bijenalnih međunarodnih grafičkih izložbi. Posljednji peti Splitgraphic održao se 2011. godine.

Osnovnu ponudu galerije Studio Naranča čine uradci Pave Majića, samostalnog umjetnika poput grafika, akrila na platnu, dizajniranih predmeta, autorski nakit Maje Mijač Majić, kao i knjige Marine Majić i Pave Majića.

Galerija Studio Naranča je jedna autentična mala familijarna art produkcija u centru grada Splita. Nakon skoro trideset godina vlastitog postojanja Studio Naranča je ostala mjesto gdje se mogu naći originalni i moderni art predmeti, autentični i potpuno autonomni u svom mediteranskom senzibilitetu i likovnoj estetici, zanimljivi kako domaćim tako i gostima iz inozemstva.  

Dobrodošli!